Hrubieszowski Produkt Kulinarny - 2012

Brak zdjęcia Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie Wójt Gminy Horodło Gminny Ośrodek Kultury w Horodle zapraszają do udziału w konkursie na Hrubieszowski Produkt Kulinarny -2012 poniżej regulamin: Celem konkursu jest: poszukiwanie produktów specyficznych, charakterystycznych dla regionu hrubieszowskiego, które mogą stać się jego wizytówką; poznawanie, gromadzenie i popularyzacja wiedzy o oryginalnych regionalnych produktach żywnościowych, wytwarzanych w gospodarstwach domowych jak również przez lokalne organizacje; upowszechnianie wiedzy o możliwości wykorzystania specyficznych walorów ziemi hrubieszowskiej i jej kulinarnego dziedzictwa w lokalnej ofercie agroturystycznej. Uczestnikami konkursu mogą być: osoby indywidualne organizacje formalne i nieformalne, np. KGW, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne. Produkty będą oceniane w następujących kategoriach: Ciasta, chleby i inne wypieki; Napoje (alkoholowe i bezalkoholowe); Inne produkty regionalne (pochodzenia zwierzęcego, roślinnego i mieszane). Warunki uczestnictwa: zgłoszenia do konkursu przyjmowane będą w GOK w Horodle, ul. Hrubieszowska 1, 22-523 Horodło, tel. 084 651 51 01; przystępujący do konkursu na „Hrubieszowski Produkt Kulinarny -2012 ” mogą przygotować dowolną ilość produktów n/w kategoriach,natomiast do oceny zgłaszają po jednym produkcie w każdej z wymienionych kategorii. Produkty zgłoszone do konkursu oceniać będzie Komisja Konkursowa powołana przez organizatora. Każda potrawa zostanie oceniona według następujących kryteriów : smak potrawy /1-10 punktów/; regionalność i tradycyjna receptura wytwarzania potrawy /1 -5 punktów/; oryginalność potrawy /1- 5 punktów/; sposób podania i prezentacji potrawy (wygląd stoiska, nakrycie stołu, opis potrawy i sposób serwowania, itp.) /1 – 5 punktów/. Maksymalnie uczestnik może otrzymać 25 pkt. Nagrody w poszczególnych kategoriach: I miejsce – nagroda rzeczowa II miejsce – nagroda rzeczowa III miejsce - nagroda rzeczowa Ponadto przewidziano dodatkowe nagrody rzeczowe i upominki. Ogłoszenie wyników konkursu oraz wręczenie nagród nastąpi w dniu 22 lipca r. podczas Nadbużańskiego Jarmarku Kulinarnego w Horodle.

Ważne: Strona wykożystuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności". Akceptuję